Coltuk.org

Mitsubishi Colt Owners Club
It is currently May 26th, 2018, 10:29 pm

All times are UTC [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Starting up issue
PostPosted: December 4th, 2014, 7:01 pm 
Offline
Member not yet aquired a rank
Member not yet aquired a rank

Joined: December 4th, 2014, 6:47 pm
Posts: 6
Model: CZ (2004 - Present)
Hi guys!

Today I was about to go work but as i was turning the key to ignition it didnt even try to start up.
Awkward.. always worked on first try!
Apparently all was ok, except the dashboard showing this symbol (attachment) which i have never seen before.
I rushed to the manual were i read this area is the display for auto versions.
As I returned to the car and try starting it, it started up just fine.
I didnt even think twice (i was already late), but as i got to work, i tryed getting the key off the ignition and try starting it again. This time it displayed the very same symbol. "Ok" - I thought, "lets try it again", and it worked.

So.. i dont really know whats up but i think it may have something with key battery (or... i may be completely wrong about it).

Help? Thanks in advance for reading!


Ps: yes, my english is brilliant :D


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Top
 Profile   
 
 Post subject: Re: Starting up issue
PostPosted: December 5th, 2014, 12:43 am 
Offline
Member not yet aquired a rank
Member not yet aquired a rank

Joined: December 4th, 2014, 6:47 pm
Posts: 6
Model: CZ (2004 - Present)
Well, I got to the car to come home and it had the same behavior, but it finally started.
I arrived, tested again, and no surprises. At first show me that symbol, next time, started up easily.

As I got home, I grabbed my spare key and it worked every single time.

So.. for whom this may concert, i'm preety sure it is a simple "low batery key warning".

As soon as i change the batery i'll leave feedback again...unless anyone confirms :P


Top
 Profile   
 
 Post subject: Re: Starting up issue
PostPosted: December 5th, 2014, 2:20 am 
Offline
The Allrounder
User avatar

Joined: October 8th, 2007, 10:23 pm
Posts: 4802
Location: Coventry, UK
Model: CJ (1996 - 2004)
: CJ RS EvoBorg 99% Complete
Not sure as I don't know much about CZ's but from what you're saying it definitely sounds like the key fob battery!


Top
 Profile   
 
 Post subject: Re: Starting up issue
PostPosted: May 15th, 2015, 6:40 pm 
Offline
Member not yet aquired a rank
Member not yet aquired a rank

Joined: May 15th, 2015, 6:38 pm
Posts: 1
Model: CZ (2004 - Present)
Hey there I'm getting the same problem with my car - did it work okay when you changed the battery in the key fob?


Top
 Profile   
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Working with MitsiOC, The Mitsubishi Owners Club

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group